Ötödik döntőjét is megnyerte a junior teniszbajnok

A 16 éves játékos három ITF-versenyen vesz részt Ausztráliában.

MTI
2015. 10. 11. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 16 éves játékos három ITF-versenyen vesz részt Ausztráliában. A múlt héten a 15 ezer dollár összdíjazású tornán diadalmaskodott Tweed Headsben, ezen a héten pedig Cairnsben menetelt, megszerezve első 25 ezer dolláros tornagyőzelmét. A felnőtt világranglista 447. helyén álló Gálfi a döntőben a hazai közönség előtt szereplő Olivia Tjandramulia (1179.) ellen lépett pályára, és bár a második szettben hat meccslabdája is elment, végül 6:4, 6:7 (9-11), 6:1-re nyert.

„Nem játszottam túl jól, inkább a küzdeni akarásomnak köszönhetem a győzelmet. Az első két játszmában 11 kettős hibát ütöttem, végül a döntő szettben sikerült feljavítanom” – jelentette ki a junior világelső, aki a jövő héten a toowoombai 25 ezres versenyen szerepel.

A 16 mérkőzés óta veretlen Gálfi újabb diadalával biztosította helyét a top 300-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.