Rengeteget tanult az esőben a magyar versenyző

Kölcsönfutóművel ért el remek teljesítményt a Tomracing Motorsport versenyzője.

Lipiczky Ágnes
2015. 10. 13. 1:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén Mugellóban fejezte be a 2015-ös olasz bajnoki szezont Gyutai Adrián, aki a National Trophy 600 Supersport kategóriában szerepelt. A Tomracing Motorsport versenyzője a 12. helyen végzett a futamon, ami a hivatalos végeredményben a 7. pozíciót jelentette a számára, hiszen az összetettbe nem számítanak bele a szabadkártyások eredményei. A 24 éves paksi pilóta az így megszerzett 18 pontjával az összetett 13. helyén végzett.

Ez azért is hatalmas bravúr, mert ezúttal a saját Hondájával állt rajthoz – olasz csapata ugyanis nem jött el Mugellóba –, amelyhez csak az utolsó pillanatokban tudott futóművet szerezni. A csütörtöki teszten és a pénteki szabadedzésen száraz pályára állították be a motort, ám a szombati időmérők alatt végig esett az eső, így újfent meg kellett találni az ideális beállításokat. A második kvalifikációs tréningre ez már sikerült, így a 11. rajtpozíciót szerezte meg, ami ebben a szezonban a legjobb rajthelye volt a versenyzőnek.

A vasárnap újabb kihívást adott, elállt az eső és kisütött a nap, félig vizes, félig száraz volt a pálya, és a magyar versenyző úgy határozott, hogy száraz pályára való gumikkal vág neki a tíz körös viadalnak. A végén a 12. helyen ért célba.

„Nagyon nehéz hétvégén vagyok túl, hiszen csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy az az olasz csapat, amelyikkel eddig mentem, nem jön el Mugellóba, így kölcsönfutóművel kellett szerepelnem a záróviadalon. A verseny napján kockáztattunk, hogy száraz pályára való gumikkal álltam rajthoz, az elején óvatosan mentem, de ahogy száradt az aszfalt úgy gyorsultam, és végül még az ötödik leggyorsabb kört is megfutottam” – mondta Gyutai Adrián. A versenyző saját bevallása szerint rengeteget tanult ebben az esztendőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.