Schmitt Pál is felszólal a világkongresszuson

A Nemzetközi Szabadidősport-szövetség 24. kongresszusa csütörtökön kezdődik Budapesten.

MTI
2015. 10. 14. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromnapos konferencia fő témája a Tartós örökség a szabadidősportban, s üzenete, hogy felhívja a figyelmet arra: egy-egy nagy világesemény megrendezésekor minden házigazda gondosan tervezzen, úgy alakítsa ki az építendő létesítményeket, hogy a verseny után hasznosíthatóak legyenek az amatőrök számára is.

A kongresszus megnyitóján magyar részről többek között Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség vezetője is felszólal majd, az üdvözlőbeszédet pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondja.

A résztvevők a három nap során számos előadást hallhatnak majd, szó esik például a londoni és a pekingi olimpia tapasztalatairól is.

Az érdeklődők pénteken Baráth Etele elnök tolmácsolásában megismerhetik a kajak-kenu szövetség hazai szabadidősportos tevékenységét és terveit. Az előadás mottója Az életen át tartó siker. A kongresszus szombaton zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.