Vajda Attila harmadik maratonijára készül

Olimpiai bajnokunknak jöhet a fizikai és mentális "tréning" - ezúttal szárazföldön.

Lipiczky Ágnes
2015. 10. 09. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A félmaratoni zsebben van és harminc-harmincöt kilométerig is elmegyek úgy ahogy, na de ami aztán következik... Az az igazi finomság. Ott tudod megmutatni, hogy milyen erős is vagy mentálisan, mennyire vagy képes belemenni és megélni a fájdalmaidat. Nekem ezek a versenyek segítenek a kenus felkészülésben is, hiszen hasonló érzéseket élek át egy-egy keményebb ezer méter végén, mint a maratoni utolsó kilométerein” - jellemezte a maratonfutás szépségét olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila, aki vasárnap rajthoz áll a 30. SPAR Budapest maratonon.

A szegediek versenyzőjétől nem áll távol a futás, többek között rendszeres részvevője a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonnak, amelyből a szívéhez legközelebb álló etap, az utolsó félmaraton, hiszen ez évek óta Koló emlékfutásként szerepel a verseny programjában.

Vajda mellett még az evezős Galambos Péter is a teljes maratoni távot teljesíti, míg a Rio Klub két csapatot is indít, amelyekben a kajakos világbajnok Molnár Péter és Dudás Miklós, a kenus világbajnok Mike Róbert mellett a birkózó Barka Emese, az öttusázó világbajnok Kasza Róbert és Európa-bajnok Földházi Zsófia is fut. Az Élménykülönítmény csapatában indul Gyenesei Leila, a Csemete Alapítvány színeiben rajtol a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta, a Magyar Hospice Alapítvány színeiben pedig az olimpiai bajnok kajakos Szabó Gabriella, az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid és az Európa-bajnok Szalai Tamás szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.