A legszebb álmokat is felülmúlta a Fradi

Zácsik Szandra 11 gólja nélkül is nyert volna a Ferencváros a Fleury elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MNO
2015. 11. 22. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC október 25-én a Fleury Loiret otthonában 28–28-as döntetlent játszott, és most az volt a tét, hogy a zöld-fehérek 7 pontot tudnak-e magukkal vinni a 12-es középdöntőbe, vagy be kell érniük kevesebbel, 6-tal vagy 5-tel.

Zácsik Szandra két találatával indult a fontos mérkőzés, az ellenfél pedig csak rövid ideig tudta tartani a lépést a magyarokkal. Sorozatban négy hazai gól érkezett 5–4 után, nem volt meglepő, hogy a Fleury időt kért. Hiába, mert továbbra is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, akik kevéssel később megroppantották a franciákat. Kettős emberelőnyben, a 26. percben volt először tíz a különbség (21–11), s a szünetig folytatódott az örömkézilabdázás.

A folytatásban sem volt ok az aggodalomra, annak ellenére állandósult a különbség, hogy az FTC helyenként már könnyelműen is játszott. A védelmek mindkét oldalon jobban zártak, mint korábban, így viszonylag kevés gól esett. Az utolsó negyedórában már a Ferencváros cseresora játszott inkább, ám a Fleury képtelen volt felpörögni, így súlyos vereséggel zárta az összecsapást.

Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője a mérkőzés után arról beszélt, hogy ez a teljesítmény a legszebb álmait is felülmúlta, és rendkívül elégedett volt Zácsik Szandra játékával.

Női BL, 6. (utolsó) forduló:
B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Fleury Loiret (francia) 36–23 (24–12)

Szombaton játszották:
Thüringer HC (német)–Podravka Koprivnica (horvát) 29–19 (13–6)

Az állás: 1. (és középdöntős) FTC-Rail Cargo Hungaria 11 pont/6 mérkőzés, 2. (és középdöntős) Thüringer HC 5/5 (138–129), 3. (és középdöntős) Fleury Loiret 5/5 (117–128), 4. Podravka Koprivnica 1/6

A párizsi terrortámadások miatt elhalasztott Fleury–Thüringer mérkőzést január 6-án pótolják, és akkor derül ki, hogy a francia illetve a német együttes hány pontot visz magával. Jelenleg a Fleurynek 2, a Thüringer HC-nak pedig 1 vitt pontja van.

A már továbbjutott Győri Audi ETO KC négy másodperccel a vége előtt kapott góllal 22–22-es döntetlent játszott a szintén középdöntős dán Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán.

A magyar csapat így 5, a macedón Vardar Szkopje 4, a dán együttes pedig 3 pontot visz magával ebből a kvartettből a maximális 8-ból a január 8-án kezdődő középdöntőbe.

Női BL, 6. forduló:
C csoport:
Midtjylland (dán)–Győri Audi ETO KC 22–22 (12–10)

A csoportokból az első három helyezett jutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.