Egy biztos a budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatban

Az öttusázó lett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat sportigazgatója.

Lipiczky Ágnes
2015. 11. 20. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az új sportigazgató már helyszínbejáráson van?
– A sportigazgató most mozog és kikapcsolódik, hiszen részt veszünk egy generációs öttusaversenyen – mondja Mizsér Attila. – Az 1988-as szöuli olimpián győztes csapat tagjai, az 1999-es budapesti világbajnokság aranyérmesei és a jelenkor válogatottjai csapnak össze. Hogy miben? Azt most, a közös ebéd után próbáljuk meg eldönteni. Szerintem mindenki a vívásra szavaz majd.

– Néhány nappal ezelőtt jelentették be sportigazgatói kinevezését. Mi lesz a feladata pontosan?
– Elsődlegesen a kapcsolatokat kell építenem a huszonnyolc nemzetközi sportszövetséggel. Vagyis papíron huszonnyolccal, hiszen a FINA példának okáért több sportágat képvisel. A lényeg, hogy olyan együttműködést alakítsunk ki, amelynek köszönhetően sportolói szempontból és a sportági követelmények szempontjából is kiemelkedő pályázattal tudjunk előrukkolni. Ehhez természetesen szükséges a hazai sportszövetségek bevonása is, gyakorlatilag folyamatosan tárgyalunk és egyeztetünk a sikeres pályázati anyag érdekében. A munka egyébként már elkezdődött, példának okáért most tárgyaltunk a Magyar Golf Szövetség vezetőivel.

– Szoros a határidő?
– Meglehetősen, hiszen a pályázati menetrend első fázisában jövő februárban kell eljuttatni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz az első pályázati dokumentációt a koncepcióról és stratégiáról. De természetesen nem vagyok egyedül ebben a munkában, remek stáb áll mellettem, mögöttem, akikkel – bízom benne – nagyon hatékonyan tudjuk eltölteni az elkövetkező két évet. Illetve reményeink szerint a hátralévő kilencet

– Hány százalék esélyt lát arra, hogy Budapest nyerje meg ezt a pályázatot?
– Nem szeretnék esélylatolgatásokba belemenni, mert ez még nem az a pillanat. Amiben biztosak vagyunk: ezt a versenyt nem az első métereken kell megnyerni. Hosszú folyamat előtt állunk, de ami mellettünk szól, hogy a NOB Agenda 2020 programja szinte olyan, mintha Budapestre, a magyar lehetőségekre és elképzelésekre íródott volna. Az öt jelentkező közül mi képviseljük a leginkább a NOB által megfogalmazott új irányokat, motívumokat.

– És az ön múltja, a banki szektorban eltöltött évek mennyire illeszkednek az új feladatköréhez?
– Bő egy évvel ezelőtt dobtam le az alkalmazotti kabátot a banki szektorban és saját vállalkozást nyitottam, amely szervezetfejlesztéssel, coaching és mentoring programokkal foglalkozik. Vagyis nem csak élsportolói szemmel, olimpiai bajnokként tudok a pályázat mellé állni, hanem a civil pályámon megszerzett tapasztalataimmal, tudásommal is segíteni tudom Budapest sikeres kandidációját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.