Fradi-mámor: kikapott a Győr a népligeti kapufáktól

Az utolsó percben két kapufát is dobó Győri Audi ETO KC meglepetésre kikapott a bajnok Ferencvárostól a női kézilabda-bajnokságban.

MNO
2015. 11. 04. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria nagy csatában 29-28-ra legyőzte a vendég Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I szerdai csúcsrangadóján, és így a tabella élére ugrott.

A hazaiak irányítója, Szucsánszki Zita múlt vasárnap, a német Thüringer HC elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és ezért nem vállalhatta a játékot.

A két csapat a szezon elején találkozott már egymással, augusztus 29-én a Győrben rendezett Szuperkupa-mérkőzésen a Magyar Kupa-győztes ETO 29-24-re győzött a magyar bajnok FTC ellen.

Most az eddig százszázalékos Győr egy pont előnnyel érkezett a Népligetbe, ugyanis az FTC szeptember 23-án döntetlent játszott Dunaújvárosban.

Az első negyedórában a vendégek akarata érvényesült, 1-2 góllal vezettek, majd a fővárosiak időkérése után fordult a kocka. Elek Gábor csapata a folytatásban őrizte kis előnyét. A védőfalak egyik oldalon sem zártak jól, potyogtak a gólok.

A második félidőben sem tudott közelebb férkőzni a Győr, amelyen csak egy újabb időkérés segített. Egycsapásra összeállt a csapat védelme, és indításgólokkal sikerült fordítania (46. perc: 23-24).

Ezt követően azonban új lendületet vettek a hazaiak, rendezték soraikat, és megint elléptek (56. perc: 28-25). Kiss Éva védéseinek köszönhetően ugyanakkor az ETO \"meccsben maradt\", és a hajrában egyenlített (28-28). A záró percben Hornyák Dóra átlövésből betalált, a túloldalon pedig, az utolsó támadáskor Bódi Bernadett a kapufára ejtett, így otthon tartotta a két pontot a tartalékos Ferencváros.

NŐI KÉZILABDA NB I
10. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 29–28 (19–17)
Vezette: Horváth P., Marton

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.