Fury: „Nem tojok be Klicskótól”

Az ukrán világbajnok komolyan veszi a szájkaratéban erős britet.

B.M.L.
2015. 11. 04. 3:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete legnagyobb lehetősége előtt áll a brit nehézsúlyú profi bunyós, Tyson Fury (24–0, 18 KO), aki november 28-án a düsseldorfi gálán végre összecsaphat a nehézsúly WBO/IBF/WBA/IBO világbajnokával, Vlagyimir Klicskóval (64–3, 53 KO). Fury egy pillanatra sem kételkedik abban, hogy legyőzi az ukránt, sőt, odáig ment, hogy már Muhammad Alihoz hasonlítgatta magát.

Rá fog jönni mindenki a novemberi csatánkat látva, hogy Muhammad Ali óta én vagyok a legszínesebb és leginkább ellentmondásos egyénisége a sportágnak. Tudom, hogy Ali óta rám vár a bokszvilág, én fogom ismét kiszínesíteni a nehézsúly meglehetősen sötét térképét. Klicskónak maximum az első menetben lesz ellenem esélye, de utána eléri őt a végzete. Nem tojok be tőle, és tőlem ne is számítson arra, hogy kettős fedezékben álldogálom végig a tíz menetet. Egy biztos, megverem, ám utána azt hiszem, nehezen találok majd magamnak újabb motivációt” – mondta a BBC-nek nyilatkozva Fury.

Mindenesetre a nehézsúly jelenlegi uralkodója nem veszi félvállról a találkozót, és tudja, ezúttal minden fizikai paraméter ellenfelének kedvez majd.

Pályafutásom talán legnehezebb mérkőzése vár rám, hiszen az ellenfelem nemcsak nagyobb, nehezebb és hosszabb karú nálam, hanem elképesztő ambíciók dolgoznak benne. Ez a srác tényleg meg akarja mutatni a ringben, ő a világ legjobbja, de egyet ne felejtsen el, én is ott leszek a szorítóban” – közölte az ukrán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.