Goran Ivanisevic gratulál Dzsudzsákéknak

A horvátok teniszcsillaga Samprasről, Agassiról, Djokovicról és a magyar futballválogatottról beszélt lapunknak.

2015. 11. 24. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mennyire unja, ha állandóan arról kérdezik, amikor 2001-ben szabadkártyával indult, és győzött Wimbledonban?
– Ugyan miért? Ha egyszer ez volt a legnagyobb sikerem Hozzáteszem, ez biztosan nem fordulhat elő még egyszer. Nagy különbségek vannak a mostani férfiteniszben.

– Ki manapság a legjobb, ha már szóba hozta?
– Novak Djokovic, egyértelműen. Megállíthatatlan, mintha másik bolygóról jött volna. Kicsit olyan a mai férfitenisz, mintha lenne Djokovic, a többiek pedig más minőséget képviselnek. A következő tíz évben nem lehet tartósan megelőzni, ez lehetetlen küldetés, legfeljebb Tom Cruise-nak sikerülne

– Van barátja a korábbi sztárok között? Agassi, Sampras
– Ezeket a kapcsolatokat nem nevezném barátságnak. Nyilván jól elvagyunk, amikor összefutunk, de ennyi. Gondoljon bele, tizenhat évet töltöttem a tenisz élvonalában, természetes, hogy jóban vagyok az akkori nagyágyúkkal.

– Milyen a kapcsolata Taróczy Balázzsal? A korábbi edzője hívta a budapesti gálára. Sokat gondolkozott, mielőtt igent mondott?
– Mindig is jóban voltunk. Edzőmként Balázs rengeteg dologra megtanított, fiatalon szükségem is volt egy olyan józan hangra, mint amilyen az övé. Remek a kapcsolatunk a mai napig, és már másodszor játszhatok Tennis Classicsen.

– A tanítványával érkezett. A 2014-es US Open-győztes Marin Cilic mikor léphet egy szinttel feljebb?
– Tizennégy évesen ismertem meg, és mindig azt mondtam, hogy számára reális cél lehet az első öt közé kerülés a világranglistán. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez meg is valósuljon. Megpróbálom nyomás alá helyezni, hogy kihozza magából a maximumot. Vannak biztató jelek.

– Például a tavalyi US Open?
– Megmutatta, hogy elképesztő potenciál van benne, végigverte a mezőnyt.

– Bombaerős szervái vannak, csakúgy mint annak idején Goran Ivanisevicnek.
– Cilic nagyon magas, ahogyan a legtöbb horvát. Ügyesen kihasználja a magasságából adódó előnyöket, hatalmasakat tud szerválni. Mindig azt mondom neki, hogy fokozza az agresszivitást, Djovokic és Federer ellen másképp nem megy.

– A pályán néha nekiállt dekázni teniszlabdákkal. Egész jól ment
– Hatalmas futballrajongó vagyok. Hadd gratuláljak a magyaroknak, hogy végre kijutottak egy nagy tornára. Sokat vártak rá, megérdemelték a sikert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.