Győztek a magyar női kosarasok Portugáliában

A nyári kontinenstornáról lemaradt portugálok a nyitányon 56-43-ra kikaptak Szlovákiában.

MTI
2015. 11. 26. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megfiatalított válogatott – amely júniusban a 14-20. helyen zárta a magyar–román közös rendezésű Eb-t – szombaton remekül kezdte meg az Eb-selejtezősorozatot, mivel 72-50-re verte az izlandiakat Miskolcon. A nyári kontinenstornáról lemaradt portugálok a nyitányon 56-43-ra kikaptak Szlovákiában.

Az ilhavói összecsapás 6-2-es hazai vezetéssel indult, ám a nyitónegyed végére már Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese volt előnyben. A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, magyar részről főként a négy napja 27 pontot szóró Krivacsevics Tijána, valamint Zele Dorina jeleskedett.

A nagyszünetben 27-28 volt az állás.

Fordulás után a portugálok 9 perc alatt csak öt pontot dobtak, közben viszont 20-at kaptak, ekkor a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia volt a vendégek legjobbja. A 23-7-re megnyert harmadik felvonással gyakorlatilag eldőlt a meccs, Ricardo Vasconcelos csapata a hátralévő időben még egyszer 10 pontra feljött, de ennél közelebb már nem tudott kerülni. A magyarok a szlovákokkal együtt százszázalékosak az E csoportban.

Stefan Svitek együttese február 20-án a szlovákokat fogadja. A 2017-es csehországi Európa-bajnokság selejtezőkörében a válogatott a portugálokkal, az izlandiakkal és a szlovákokkal szerepel egy csoportban. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut ki, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők.

Eredmény, 2. forduló, E csoport (az európai szövetség honlapja alapján):

Portugália–Magyarország 50-67 (11-14, 16-14, 7-23, 16-16)
-----------------------------------------------------------------
A legjobb magyar dobók: Krivacsevics 20, Fegyverneky 12, Zele 11

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.