„Hamilton az agyát is használhatná”

A Mercedes pilótája vérig sértette Michael Schumacher híveit faragatlan megjegyzésével.

B.M.L.
2015. 11. 05. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néha tényleg jobb lenne, ha hallgatna Lewis Hamilton. A Mercedes immár háromszoros világbajnoka ugyanis a mexikói vereségét követően szinte óránként szól be valakinek.

Kezdte a sort azzal, hogy közölte, csapattársa, Nico Rosberg két dolognak köszönheti legutóbbi győzelmét: egyrészt ezúttal szélcsend uralkodott a pályán, ellentétben az Austinban tapasztaltakkal, másrészt a német kizárólag annak köszönheti a sikerét, mert a csapat így akarta kiengesztelni a vb-cím elveszítése miatt. Ezt még a Mercedes, Rosberg és a külvilág is aránylag higgadtan tolerálta, ám amikor Hamilton nekiment a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek, már kiborította a bilit. A brit versenyző ugyanis a Puma egyik szponzoreseményén azt merészelte mondani, hogy szemben a legendás német pilótával, ő kizárólag a képességeinek köszönheti a vb-címeit, nem pedig olyan eseteknek, amit Schumacher korábban elkövetett a pályán (1994 Adelaide – Damon Hill, 1997 Jerez – Jacques Villeneuve).

Világszerte hatalmas volt a felháborodás a megjegyzésre, és a súlyos fejsérüléséből lábadozó Schumacher kerpeni hivatalos rajongói klubja teljes mellszélességgel kiállt a reagálásra képtelen ikonjuk mellett.

Hamilton használhatná is az agyát, mielőtt megszólal. Tisztában kéne lennie azzal, amit Michael elért. Mindenki a saját szemében keresse előbb a szálkát, főleg akkor, amikor például Austinban éppen a csapattársát lökte ki a pályáról. Nem árt, ha Hamilton az eszébe vési: aki túlbecsüli önmagát, nagyot fog bukni – jelentette ki a kölni Expressnek adott interjújában Reiner Ferling, a rajongói klub elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.