Hingis kiszemelte Federert

Együtt indulnának a riói olimpián vegyes párosban.

Lipiczky Ágnes
2015. 11. 26. 3:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy lesz-e a riói olimpián Hingis–Federer vegyes páros? A 35 esztendős Martina Hingis azt javasolta a Tennis Magazine újságírójának, tegye fel ezt a kérdést Federernek.

„Mindig is hangoztattam, hogy szeretnék Rogerrel játszani, a 2001-es Hopman-kupát egyébként együtt nyertük meg. A döntés nem az én kezemben van. Neki megvan a saját időrendje, és eléggé elfoglalt” – magyarázta Hingis, aki az indiai Szánia Mirzával jelenleg a női párosok világranglistájának élén áll.

Míg Hingis a közös párosról álmodozik, a tizenhétszeres GS-bajnok Federer elsősorban egyesben szeretne nyerni Rióban, hiszen kollekciójából az egyéniben nyert olimpiai arany még hiányzik. Federer korábban kijelentette, el kell gondolkodnia a prioritásokról, hiszen nem tudja, miként játszhatna egyesben, férfipárosban és vegyes párosban is kilenc nap alatt. A hírek szerint egyébként Hingis Federer nemleges válasza esetén sem maradna magára, az idei Roland Garros-győztes Stan Wawrinka ugyanis alig várja, hogy beugorhasson honfitársa helyére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.