Krakkóba tart a válogatott

Az Eb végjátéka a cél, de Debrecenben még nem erre figyel a kapitány.

A. A.
2015. 11. 04. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecenben együtt készül férfiválogatottunk a hétvégi felkészülési tornára, valójában persze a januári,  olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra gyakorol. Sérülés miatt egy félcsapatnyi balkezes hiányzik a keretből, az irányító Császár Gábor viszont nagy formában érkezett haza a svájci Schaffhausentől, amelyben tízesével lőtte a gólokat a Bajnokok Ligájában.

„Sajnos nem lehet itt velünk Nagy László, Ancsin Gábor és Gulyás Péter sem, ezt a helyzetet igyekszünk olyan módon a saját előnyünkre fordítani, hogy jobbkezes jobbátlövővel is próbálkozunk, ezzel is színesítve a repertoárunkat – mondta Talant Dujsebajev kapitány a magyar szövetség honlapján. – Hétvégi ellenfeleinkre nem készülünk külön, de annyiban ideális a mezőny Debrecenben, hogy a fehéroroszok klasszikus iskolát képviselve hatos fallal védekeznek, az argentinok ellen pedig a nyitottabb formációkkal szembeni támadást tudjuk majd gyakorolni a hétvégén.”

A kapitány hozzátette:

„Egyelőre csak egy mérkőzés érdekel, a Montenegró elleni Eb-nyitány. Nagy álmunk, hogy január végén pályára léphessünk Krakkóban is, a torna végjátékán.”

Program (Debrecen, Főnix csarnok)

November 6., péntek
18.00 DVSC-TVP – Budaörs (női NB I-es mérkőzés)
20.00 Argentína – Fehéroroszország (Provident-kupa)

November 7., szombat
14.30 Magyarország–Fehéroroszország (Provident-kupa)
16.45 Magyarország B – Argentína

November 8., vasárnap
10.45 Magyarország B – Fehéroroszország
13.00 Magyarország–Argentína (Provident-kupa, Diószeghy Zsolt-emlékmérkőzés)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.