Nincs kvóta, lemondatnák a súlyemelők elnökét

Az indulási jog kivívására az utolsó esély a tavaszi, norvégiai Eb.

MTI
2015. 11. 29. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veres Győző Súlyemelő Akadémia SE elnöke, a Mindenki súlyt emel mozgalom alapítója nyílt levelében azt írja, hogy a Dobos Imre és az általa a szövetség elnökségébe hozott „szakértők” az elmúlt években sokszor bizonyították, hogy képtelenek a magyar súlyemelés megújítására, fejlesztésére. A szakosztályok, a versenyzők száma és minősége évről évre csökken.

Nagy Ákos hozzáteszi, a riói olimpia lesz a harmadik a sorban, ahol mindössze egy magyar súlyemelő indulhat, noha a sportág az érmeket tekintve a 12., az olimpiai pontok alapján pedig a 8. legeredményesebb magyar sportág.

Az elnököt lemondásra felszólító egykori válogatott versenyző szeretné, ha haladéktalanul tisztújító közgyűlést hívnának össze, és a 2008 óta elnök Dobos Imre kérje fel az elnökségi tagokat is a távozásra.

Hivatalos végeredmény csak a hét második felére várható, ám több mint valószínű, hogy a magyar férfi súlyemelőcsapat nem szerzett kvótát a jövő nyári riói ötkarikás játékokra a szombaton zárult houstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az indulási jog kivívására az utolsó esély a tavaszi, norvégiai Eb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.