Peking: megépül a téli olimpiára a gyorsvasút

A projekt 58,41 milliárd jüanba kerül majd.

MTI
2015. 11. 03. 20:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi bejelentés szerint az 58,41 milliárd jüanba (mintegy 2630 milliárd forintba) kerülő projekt keretében négy és fél esztendő alatt 10 állomást építenek a 174 kilométeres vasútvonal mentén. A gyorsvonatok átlagban 250 kilométer/órás sebességgel szállítják majd az utasokat, akik így nagyjából ötven perc alatt érik el a hegyi versenyek színhelyét.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) július végén ítélte oda a kínai fővárosnak és a rendezésben társ településnek, a szomszédos Hopej tartományban levő Csangcsiakounak a 2022-es téli játékokat. A kazah Almatival szemben nyertes Peking az első olyan város, amely mind nyári, mind téli ötkarikás játékoknak otthont ad. Nyári olimpiát 2008-ban rendezhetett Peking.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.