Ráijesztettek a Veszprémre, de aztán beindult a henger

Az MVM Veszprém magabiztosan győzte le a Celjét a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

MTI
2015. 11. 21. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat egy hete Celjében találkozott, akkor a magyar bajnok magabiztos játékkal 30-27-re győzött. Most viszont a szlovének 3-0-s vezetéssel nyitottak, és csak lassan tért magához az előző kiírásban finalista Veszprém. A 9. percben 5-5 lett az állás, majd 9-8-nál már a hazaiak vezettek, de csak rövid ideig.

Amikor visszavette az előnyt a Celje, időt kért Xavi Sabaté, ám a szlovénok továbbra is jól játszottak, és megléptek 13-10-re. Iváncsik Gergő vezérletével újra lendületbe jöttek a veszprémiek, és sorozatban ötször voltak eredményesek.

A második félidőben állandósult a különbség, egy darabig tapadt ugyan ellenfelére a Celje, de a 43. percre elfáradt, és 23-20-nál időkérésre kényszerült. Ekkor azonban már remekelt a Veszprém, jól összpontosított az utolsó negyedórában, így megérdemelten zsebelte be a két pontot.

Jövő szombaton a francia PSG-t fogadja. Az a találkozó nagyban befolyásolja a csoportelsőséget.


Eredmény, 8. forduló, A csoport:
MVM Veszprém–Celje (szlovén) 34-28 (17-15)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.