Rosberg jó célért vezet

Már 109 ezer euróval támogatta a Laureus Alapítványt.

B.M.L.
2015. 11. 04. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nico Rosberg kétszeresen is nyert Mexikóban. Egyrészt bebizonyította, képes legyőzni az immár háromszoros világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont, másrészt a remek versenyzésének köszönhetően jelentős mértékben segíthetett a Laureus Alapítványnak. Ugyanis a német pilóta és csapata, a Mercedes az alapítvány „Vezess jó célért” akciójához csatlakozva még a Kínai Nagydíj előtt felajánlotta, hogy ahány kilométert az élen autózik az idei szezonban, annyiszor 100 eurót utal át a rászoruló gyermekek megsegítésére.

Nos, Rosberg Mexikóban alaposan rátett az eddigiekre, hiszen szinte végig az élen autózott, így amikor leintették a mexikói futamot, a Mercedes pilótájának neve mellett 1090,657 élen megtett kilométer állt, így az átutalandó összeg immár 109 ezer euróra növekedett.

„A Laureus Alapítvány nagyon közel áll a szívemhez, és boldog vagyok, hogy a nagykövetükként dolgozhatok. Számomra ez inspirációt is jelent, fantasztikus látni azt a munkát, amit a világban a gyerekekért tesznek. Engem a sportág a kemény munkára, odaadásra és tiszteletre nevelt. Remélem, most már én is jó példát mutathatok és inspirálhatok másokat” – nyilatkozta a Bild munkatársának Rosberg.

A német versenyző azt is elárulta interjújában, hogy kislánya, Vivian egy mini versenyzői overálban szurkolta végig édesanyja mellett a futamot. Rosberg – mielőtt hazautazott volna a családjához – Mexikóhoz méltóan ünnepelte a sikerét: egy helyi bárban „némi” tequilát fogyasztott el a csapatával együtt.

„Egy ilyen zseniális verseny után muszáj úgy igazán ünnepelni! Sokat nem aludtam a hazaút során Frankfurtig” – tette hozzá az összetettben ismét a második helyen álló Mercedes-pilóta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.