Rossi máris motivált

A jövő évi technikai változások miatt a versenyzői tudás ismét előtérbe kerül a gyorsaságimotoros-vb-n.

B.M.L.
2015. 11. 26. 2:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan attól tartottak, hogy Valentino Rossi az utolsó futamon elveszített tizedik vb-címe miatt soha nem lesz már a régi, sőt, azt sem tartották kizártnak, hogy átnyergel a Superbike-világbajnokságba. Nos, a Doctor maradt a Moto GP-ben, és az első teszten már újra lehetett látni rajta azt a bizonyos vadászszellemet, ami mindig is jellemezte pályafutása során. A sportág aktív legendája örül az idei szabályváltozásoknak, mert mint mondta, ezzel visszatérhetnek a régi versenyek hangulatához.

– Olyan érzésem volt, mintha éveket mentünk volna vissza az időben. Persze ez nem baj, hiszen az új szabályokkal pontosan ezt szerették volna elérni. Az új Michelin-gumikkal még ismerkedünk, de az eddigi tapasztalatok alapján megvan az esély arra, hogy valóban szórakoztatóbbak és „régi stílusúak” legyenek jövőre a futamok, így ismét többet csatázhatunk majd egymással – közölte a Motorsport.com szakportál kérdésére a kilencszeres világbajnok Rossi.

A Doctor tehát nem nyalogatta sokáig a sebeit, és a Yamaha főnöke, Lin Jarvis szerint már a 2016-os szezon első tesztjének második napján a régi lelkesedés és a motiváció volt Rossira jellemző.

– Másnak tán kellett volna néhány hónap, amíg talál magának újabb motivációt, ám Vale már a teszt második napján ismét a régi volt, visszatért a lelkesedése. Egy biztos, a vb-szervezőinek és a nemzetközi szövetségnek is ki kell vizsgálnia az idei évad utolsó heteinek történéseit, és meg kell találniuk a mindenki számára elfogadható megoldást, hogy ne megint csak a versenyzők ellentétéről beszéljen a vb-vel kapcsolatban – közölte a Motorsport.com szakoldal hasábjain Lin Jarvis.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.