Wurm vihara

Házkutatás után eltiltásra számíthat az osztrák sífutó.

Lipiczky Ágnes
2015. 11. 20. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világkupadöntős, olimpiai induló Harald Wurmnál nyár végén tartottak házkutatást, amely során terhelő bizonyítékként doppingolásra utaló eszközöket találtak. Az Osztrák Síszövetség az aktákba való betekintés után bejelentette: felfüggeszti a 31 éves sífutó versenyengedélyét.

Harald Wurm természetesen tagadta a vádakat, mint mondta: megilleti az ártatlanság vélelme, hiszen pályafutása során egyetlen pozitív tesztet sem produkált.

„Sárba tiporták a nevemet”

– mondta a 31 esztendős tiroli síző, aki már utasította ügyvédeit, hogy rágalmazásért tegyenek jogi lépéseket az Osztrák Síszövetséggel szemben. A házkutatást névtelen bejelentésre a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség hajtotta végre.

Doppinggal és sífutással kapcsolatos hír még: a norvég sajtó továbbra sem érti, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság miért nem veszi el Kristina Smigun aranyait. A NOB 2013-ban bejelentette, hogy a kétszeres olimpiai bajnok észt versenyző 2006-os mintájában tiltott szer nyomaira bukkantak, de a versenyzőt azóta sem fosztották meg aranyérmeitől. Smigun eltiltása esetén a norvég Marit Bjögren hetedik aranyérmével gazdagodhatna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.