Annus Adrián és Fazekas Róbert Iránban folytatja

A diszkoszvető Fazekas nem zárja ki, hogy versenyzőként olimpiai szintet dobjon.

MTI
2015. 12. 08. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iráni hírügynökség (IRNA) honlapján kedden megjelent hírből kiderül, hogy a magyar olimpikonok már aláírták januártól érvényes szerződésüket az iráni atlétikai szövetséggel.

Az IRNA beszámolója szerint az edzőként 2010 óta tevékenykedő Fazekas a jövőben Mohammad és Mahmúd Szamimi felkészülését irányítja majd, Annus pedig három kalapácsvető edzéseit segíti.

Az MTI érdeklődésére a két magyar nehézatléta képviseletében Pál T. Gábor elmondta, hogy Fazekas tanácsadóként, Annus pedig edzőként tevékenykedik januártól a közel-keleti országban, amelynek sportminisztériumával állnak kapcsolatban. Hozzátette: a diszkoszvető Fazekas nem zárja ki, hogy versenyzőként olimpiai szintet dobjon, és ha sikerrel jár, rajthoz álljon a jövő évi, riói játékokon.

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes sportolók egyformán győztek a 2004-es athéni olimpián, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt megfosztotta őket első helyüktől. Annus ezután már nem versenyzett, Fazekas viszont a 2008-as pekingi olimpián nyolcadikként zárt, a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a 2012-es londoni ötkarikás játékok előtt viszont pozitív doppingtesztje miatt kikerült a magyar csapatból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.