Az olimpián is érződik majd a válság

Craig Reedie NOB-alelnök szerint a Brazíliát sújtó válság rossz hatással lesz a jövő évi, riói olimpiára.

MTI
2015. 12. 09. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportvezető szerdán elmondta, hogy hatalmas előrelépést tapasztalt az elmúlt hónapokban az olimpiai helyszínek építkezésein, ugyanakkor leszögezte, hogy a brazilok

„számos politikai és gazdasági nehézséggel küzdenek, amelyek elkerülhetetlenül hatással lesznek a játékokra”.

A helyi szervezők szerdán küldték el legújabb beszámolójukat a NOB végrehajtó bizottságának. Ebben hangsúlyozták, hogy minden területen együttműködnek a nemzetközi sportági szövetségekkel, valamint a nemzeti olimpiai bizottságokkal, hogy biztosítsák a munkálatok további hatékonyságát.

Az olimpia kezdete előtt kevesebb mint nyolc hónappal Brazília komoly válsággal küzd. A Petrobras állami olajtársaság körüli korrupciós botrány több mint egy éve dagad, és alaposan megtépázta a hosszú ideje hatalmon lévő Munkáspárt és az államfő, Dilma Rousseff tekintélyét. Az ügyben 50 politikus ellen folyik vizsgálat.

Az utóbbi hónapokban többször voltak tömeges, több tízezer embert megmozgató tüntetések a nagyobb városokban Rousseff ellen, bár akadtak rokonszenvtüntetések is. A kormány népszerűségvesztéséhez az is hozzájárult, hogy az utóbbi években megtorpant a brazil gazdasági növekedés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.