Bajnokok most előnyben

Kovács László szövetségi kapitány szerint a mieink messze vannak még a nemzetközi élmezőnytől.

B.M.L.
2015. 12. 08. 4:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi közönségsikert aratott a 92. magyar férfiökölvívó-bajnokság Hévízen, hiszen a szurkolók igazán nagy és élvezetes csatákat láthattak a ringben. A bajnokság egyébiránt azért volt fontos amatőr bokszolóink számára, mert ez volt az olimpiai kvalifikációs tornák első felmérője a válogatott szempontjából.

– Az elődöntők és a döntők kifejezetten magas színvonalú mérkőzéseket hoztak, nem csupán szakmailag nézve, hanem a közönség számára is szórakoztató összecsapások zajlottak a ringben. Ez a bajnokság zárja az évet, de a 2016-os szezon nyitánya is volt egyben, hiszen a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornákra ez volt az első felmérő. A válogatott keret tagjai közül a most bajnoki címet szerzett bokszolók vannak előnyben, de még az út vége. Csak közvetlenül az isztambuli torna előtt jelölöm ki, kik indulhatnak harcba a kvótákért – jelentette ki Kovács László.

A szövetségi kapitány elárulta, mindössze a nagy visszatérő Káté Gyula (69 kg) elődöntőbeli veresége érte váratlanul, a többi kerettag hozta az elvárható szintet, míg Fodor Milán (64 kg) és Vadász András (69 kg) kellemes csalódást okozott mindenkinek. A szakvezető is úgy vélte, a legtöbb izgalmat 2014-hez hasonlóan ismét a 60 kilósok fináléja hozta, amit – ugyanúgy mint tavaly – rendkívül szoros, éppen ezért rengeteg vitát kiváltó pontozással a fiatal Gálos Roland nyerte meg a korábbi Eb-bronzérmes Varga Miklós ellen.

– Nem szabad azonban áltatnunk magunkat, mert az a teljesítmény, ami elég a hazai ringben, az sajnos még kevés a nemzetközileg is jegyzett szinthez. A felkészülés alatt szinte mindenben fejlődniük kell a fiúknak, éppen ezért módosítok az eredeti felkészülési terven is, hogy rengeteg nemzetközi meccset vívhassanak a kerettagok, elsajátíthassák a sikerhez vezető harcos stílust. Ha így lesz, akkor lesz esélyünk a hőn vágyott olimpiai kvóták megszerzésére – állította Kovács László.

Középsúlyban az olimpiai ötödik, Eb- és az Európa-játékok harmadik helyezettje, Harcsa Zoltán két év után szerzett újra bajnoki aranyat, ráadásul a szakemberek véleménye szerint tőle régen látott szép és eredményes boksszal.

– Új impulzusok értek az edzőcserét követően, és a Balzsay Károly irányította, jól sikerült felkészülésem után valóban jól éreztem magam a ringben. Sajnos, most kisebb szünet következik, hiszen megsérült a bal kezem, ám nem állok le, a bokszmentes napokban is erősítek – árulta el Harcsa Zoltán.

A legjobb hazai középsúlyú amatőr ökölvívó számára izgalmasan alakulnak majd a következő hetek, ugyanis január végén bemutatkozik újdonsült WSB-csapatában: a londoni British Lionhearts színeiben az Egyesült Államokban lép szorítóba.

– Megkaptam már a szerződésem, ami minden szempontból egy iránymutató szerződés lesz az életemben. Január 18-ától 26-áig Londonban tartózkozom emiatt, és remélem, sikerül győztes meccsen bemutatkoznom a félprofi csapatomban, amelynél meccspénzt és nem havi fizetést kapok majd – ecsetelte Harcsa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.