Bődületes hiba a kézilabda-világbajnokságon

Hétfő este rendezték a Dél-Korea–Franciaország mérkőzést a 22. női kézilabda-világbajnokságon.

Tuser Krisztián
2015. 12. 08. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó 17. percében 6-6-os állásnál az ázsiai válogatott kapura lőtt, ami után a labda a keresztlécről a gólvonal környékére pattant. A játékvezető elsőre megadta a találatot, majd kérte a videobíró segítségét.

A zsűriasztalnál ülők a felvétel megtekintése után érvénytelenítették a találatot. A visszajátszásnál azonban tökéletesen látszik, hogy a labda bőven a gólvonalon túl ért talajt.

Az ominózus jelenet a videóban 13.45-től látható

A találkozó 22-22-es döntetlennel zárult: a meg nem adott gólnak döntő jelentősége volt a mérkőzés végeredményének szempontjából.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos indoklásában elismeri, hogy súlyos hiba történt, de az eredmény megváltoztatására nincs mód. A mérkőzést az izlandi Jonas Eliasson és Anton Gylfi Pálsson vezette, míg az ellenőri feladatokat a dán Bjarne Munk Jensen látta el.

Az IHF magyarázata szerint a rendszer csak a jelenet második felét mutatta meg a zsűrinek, amikor a labda a keresztlécről másodszor pattant vissza a gólvonalra. Arra nem tér ki az indoklás, hogy ez miként fordulhatott elő.

A szövetség a találkozón közreműködő hivatalos személyeket a világbajnokság további mérkőzéseiről eltiltotta és bejelentette, hogy a hivatalos gólbírórendszer használatát a továbbiakban nem engedélyezi.

Kedd este, 18.30-tól a magyar válogatott, amely eddig mindkét mérkőzését megnyerte, Montenegró ellen lép pályára a világbajnokság harmadik fordulójában.

„A magyar válogatott alaposan kihasználta a női kézilabda-világbajnokság hétfői napján neki rendelt pihenőnapot: hosszabb alvás, taktikai jellegű edzés, majd pedig a stábtagoknak koldingi meccsnézés szerepelt a programban – derült ki Matuz Krisztiánnak, a Sport TV kiküldött kommentátorának a Harmadik Félidő című show-műsorban adott tudósításából. – Sajnos a délelőtti edzésen Bulath Anita egy rossz lépés után kisebb sérülést szenvedett, így aztán az egészségügyi stábon még nagyobb a teher, hiszen Bíró Blanka bokáját is folyamatosan kezelni kell. Reméljük, nem kell cserélnünk.”

„A válogatott tagjai a hétfői edzésen a Montenegró elleni védekezést gyakorolták, külön készültek Katarina Bulatovics semlegesítésére” – tette hozzá Matuz Krisztián.

Az összecsapást percről percre követjük az MNO-n!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.