Ezért nem jó játszani velük

A montenegróiak azok, akiket a legszívesebben megvernének a magyarok.

A. A.
2015. 12. 08. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden interjúból kiderül tévében, újságban: már régen nem a dánok azok, akik ellen szívesen szurkolnak magyar játékosok, edzők női kézilabdában. Az olimpiai ezüstérmes montenegróiak azok, akikről a legtöbb rossz emléket őrzik a mieink, legalábbis a jelenlegi válogatott keret tagjai; nem azért, mert jobbak a délszlávok, hanem mert agresszívek. Ezt időnként látványosan mutatják meg, mint mondjuk 2014 tavaszán, amikor egy Bajnokok Ligája-meccsen Podgoricában Milena Knezevic lefejelte Görbicz Anitát.

Biztos vagyok benne, hogy provokálni fognak minket, erre fel kell készülnünk. A szerbek és a montenegróiak minden eszközt bevetnek a siker érdekében, nem érdekli őket más, csak hogy diadalmaskodjanak. Ez igaz a mérkőzés egésze mellett egyes szituációkra is. Játékosaink azonban rutinosak, megfelelően fogják kezelni a rázós helyzeteket is. A szerbek ellen készülve azt mondtam, ne vegyük fel a stílusukat, játsszuk a magunkét, mert most jobbak vagyunk náluk. Ez Montenegróra is igaz.

– mondta a hazai szövetség honlapján a meccs előtt Pálinger Katalin csapatmenedzser.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.