Kis Gábor visszatér a vízilabda-válogatottba

A szövetségi kapitány többszöri érdeklődése és meghívása után mondott igent.

MTI
2015. 12. 07. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves játékos 2011 óta küzd gerincproblémával, emiatt számos világeseményről lemaradt, később pedig lemondta a szereplést a nemzeti csapatban. A 143-szoros válogatott center a klubcsapatában hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújt, így téma volt esetleges visszatérése.

„Az elmúlt hónapokban Tibi többször is érdeklődött, hogy vagyok, mit tudnék vállalni, milyen terveim vannak a jövőre nézve, és bevallom, egy ideje nagy motivációt éreztem magamban. Ennek az az oka, hogy az utóbbi időszakban megtanultam kezelni a gerincemmel kapcsolatos problémát” – idézte Kist a Waterpolo.hu.

A kedden a Szeged ellen pályafutása négyszázadik OB I-es mérkőzésére készülő játékos hozzátette, nagy motivációt jelentett számára, hogy a 2013-as világbajnoki cím után egy sikertelenebb időszak következett a válogatott életében, s bízik benne, hogy minőségi változást hoz a játékba.

Benedek Tibor szövetségi kapitány később jelöli ki azt a keretet, amellyel megkezdi a felkészülését a januári, belgrádi Európa-bajnokságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.