Klicsko „megfosztotta” IBF-övétől Furyt

Az aktuális bajnoknak már megvan a kijelölt kihívója, de ő inkább újra Klicskóval meccselne.

MTI
2015. 12. 09. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IBF azért döntött így, mert világbajnokának a következő meccset mindenképpen a szervezet hivatalos kihívója, az ukrán Vjacseszlav Glazskov ellen kellene vívnia. Fury azonban – Klicskóval kötött korábbi szerződésének megfelelően – megadja a lehetőséget a visszavágóra az elmúlt évtized nehézsúlyú egyeduralkodójának. A szövetség nehézsúlyú trónja így üres maradt, s Fury a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) bajnokaként léphet majd ringbe a visszavágón.

Fury november 28-án Düsseldforfban pontozással győzött Klicsko ellen, aki 2006 áprilisa óta volt világbajnok, és 2004 áprilisa óta veretlen. A visszavágó helyét és idejét még nem jelölték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.