Már idén félmilliárdot adnak a TF bővítésére

A következő három évre összesen 36,364 milliárd forint támogatást irányzott elő a kormány.

MTI
2015. 12. 29. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem új kampusza a jelenlegi infrastruktúrájának korszerűsítésével és az eredeti helyszínen való kibővítésével, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet által használt Alkotás utcai területek bevonásával valósul meg.

Az új sportlétesítmények helye a Csörsz utca 2–4. szám alatti ingatlan. Ezek mellett új vízisport-telep és rekreációs központ épül Velencén.

A tervezésre és az előkészítésre – még idén – 500 millió forint áll rendelkezésre. A további évek előirányzatai pedig a következők: 2016: 15,899 milliárd, 2017: 17,500 milliárd, 2018: 2,965 milliárd forint.

Ismert, a december ötödikei sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, hogy több mint százezer négyzetméteres területen kezdődhet meg a Testnevelési Egyetem fejlesztése a tizenkettedik kerületben. Mint mondta: 30 milliárd forintból nem csupán felújítják az egyetemi épületeket és uszodát építenek az októberben leégett csarnok helyén, hanem a kampusz kiegészül az Országos Sportegészségügyi Intézet épületeivel, és egy új sportcsarnokot is építenek a Csörsz utcai telep BAH-csomópont felőli oldalán.

Aláírásokkal tiltakoznak fideszes szavazók is az ellen, hogy a Testnevelési Egyetem sportlétesítményeinek „terjeszkedése” miatt elveszik a Csörsz utca és Avar utca sarkán álló park majdnem harmadát – ahogy arról korábban beszámoltunk. A tiltakozók azt kérik, mint a Normafa ügyében, itt is találjanak mindenki számára megfelelő megoldást. Szerintük a park nem alku tárgya, a kormány viszont aligha mond le a 30 milliárd forintból tervezett kampuszról. Kérdés, mit tud vagy akar lépni a kerület vezetése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.