Nyáron világklasszis átlövő érkezik Győrbe

A Győri Audi ETO KC három évre szerződtette a norvég válogatott Nora Mörköt.

MTI
2015. 12. 03. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar klub csütörtökön közleményben jelentette be a 24 éves, kétszeres Európa-bajnok kézilabdázó leigazolását.

„Nora jelenleg a legszűkebb világelit tagja a női kézilabdában, ezért nagy fegyverténynek tekintjük a szerződtetését”

– nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke, hozzátéve, hogy a sportolót nem csupán kimagasló tudása emelte erre a szintre, hanem hozzáállása, mentális ereje és küzdeni tudása. A klubvezető ezzel utalt arra, hogy Mörk 2011-ben súlyos térdsérülést szenvedett, és két évet ki kellett hagynia, ennek ellenére visszaküzdötte magát a legjobbak közé.

Nora Mörk elmondta, a győri klub céljai, a csapatnál végzett munka és a közösség is szimpatikus a számára, s az együttes szurkolótábora által varázsolt hangulat mindig megfogta őt, amikor mostani csapatával, a Larvikkal Győrben járt.

„Természetesen az ETO-ban játszó norvég csapattársaimmal is beszélgettem, közülük Heidi Löke áll hozzám legközelebb. Ő az egyik oka, hogy végül a Győr ajánlatát fogadtam el”

– mondta még a Larvikot hét év után elhagyó átlövő, akit a tavalyi Eb, illetve a Bajnokok Ligája idei négyes döntőjének All Star-csapatába is beválasztottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.