Olimpiai bajnokunk egy fogadás miatt megváltoztatta döntését

Kammerer Zoltán megerősítette, hogy a jövő évi riói ötkarikás játékok után is folytatja pályafutását.

MTI
2015. 12. 29. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik olimpiájára készülő 37 éves versenyző először december elején, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatóján beszélt elhatározásáról.

Hétfő este, a Pesti Magyar Színház „Amiről még nem meséltem ” elnevezésű beszélgetéssorozatának vendégeként elmondta, hogy jelenlegi tervei szerint a 2017-es évet a feltöltődésnek, 2018-at pedig az újrakezdésnek szenteli. 2019-ben szeretne rajthoz állni a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, és jó szereplés esetén megcélozná a részvételt a 2020-as tokiói játékokon.

Indokként annyit említett, hogy egyfelől továbbra is nagyon szeret kajakozni, másfelől viszont elárulta, hogy a közelmúltban fogadást kötött edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal arról, melyikük „bírja tovább”, vagyis az veszít, aki kettejük közül hamarabb vonul vissza.

Eddigi pályafutása mérföldkövének nevezte – a számára aranyérmekkel záruló sydney-i és athéni, valamint az ezüstöt hozó londoni olimpián kívül – az 1998-as szegedi világbajnokságot. Nem megfelelő hozzáállása miatt nem tudta kiharcolni az indulás lehetőségét, csak a televízión keresztül követhette a magyar sikerekről emlékezetessé váló versenyt – amelynek döntőit 50 ezren szurkolták végig a helyszínen –, ez adott neki motivációt a folytatáshoz.

A 2008-as pekingi olimpiát is karrierje fontos állomásának nevezte: Kucsera Gáborral alkotott párosuk mindkét távon csak negyedik lett, és elmondása szerint ez a kudarc is közrejátszott abban, hogy nem hagyott fel a versenyzéssel. A visszavonulás gondolatával eddig egyszer, a 2012-es londoni olimpia után foglalkozott, de néhány hét múlva a folytatás mellett döntött.

A Londonban 1000 méteren ezüstérmes Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású négyes riói céljairól és esélyeiről csak annyit mondott: előbb a hazai válogatón szeretnék kiharcolni az indulás jogát, Brazíliában pedig akkor lennének maradéktalanul boldogok, ha előreléphetnének az angliai eredményükhöz képest

A nemzetközi erőviszonyokról szólva Kammerer kiemelte, hogy az elmúlt években szinte minden világversenyt más ország négyese nyert meg az olimpiai távon, de csak a magyar egység tudott mindig az élbolyban végezni, ami a teljesítményük kiegyensúlyozottságát bizonyítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.