Pars: Egészen jól valószínűleg már sosem leszek

London olimpiai bajnoka siránkozás helyett elviseli a gondjait, és készül.

A. A.
2015. 12. 29. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pars megint nagy dobásra készül. Nyáron a pekingi világbajnokságon negyedik lett, ami azt jelentette, hogy megszakadt nagy, ötéves sorozata, hiszen legutóbb 2009-ben fordult elő vele, hogy az év aktuális világversenyén nem állhatott a dobogóra. A negyedik helynél is nagyobb baj volt, hogy elhúzódó combsérülése, hátfájdalmai miatt meg sem tudta közelíteni 82,69 méteres egyéni legjobbját, nem jutott el 2015-ben a 80 méteres határig. Mindez lelkileg is megviselte.

Az új évben talán új élet kezdődik a számára, 34 évesen.

„Nagyjából jól vagyok, egészen pedig valószínűleg már sohasem leszek. Ha egy dobóatlétának úgy rendesen elkezd hasogatni a dereka, akkor azzal siránkozás nélkül együtt kell élnie, illetve megtalálni a módját annak, hogy a hátrányból előnyt tudjon kihozni”

– mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak London olimpiai bajnoka, aki 2012-ben és 2014-ben Európa-bajnok lett, 2011-ben és 2013-ban világbajnoki ezüstérmet, 2010-ben Eb-bronzot szerzett.

Az új évet egy bevallottan másnapos futballal kezdi, amely vagy kifulladásig megy, vagy addig, amíg a csapata nem nyer. Aztán másfél hónapos dél-afrikai edzőtábor következik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.