Sáncrekord az ajánlólevele

Osztrák uralom, szlovén favorit: a négysáncverseny nagy kérdései.

A. A.
2015. 12. 29. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most rajtoló, hagyományos négysáncverseny – amely a téli sportok talán legnépszerűbb eseménye világszerte – az osztrákok nagy győzelmi sorozatát hozta az elmúlt hét évben.

A jelenlegi síugrószezonban a legnagyobb formát azonban egy szlovén sportoló, Peter Prevc mutatja, aki toronymagasan vezeti a világkupa-sorozatot. Karácsony előtt mindkét versenyt megnyerte az engelbergi nagysáncon, és bemutatott egy sáncrekordot is, így elvileg ő a nagy favoritja a két ünnep között kezdődő, vízkeresztig tartó négysáncversenynek, amelynek első döntőjét kedden az oberstdorfi közönség láthatja. A negyedik, mindent eldöntő viadalra szokás szerint január 6-án Bisshofshofenben kerül sor.

Prevc ellen talán csak egyvalami szól: a négysáncversenyen gyakran borul a papírforma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.