Váratlan utazótársat kapott a szörfös

Az életmentők később nem látták a cápát, de az ausztráliai partot biztonsági okokból lezárták.

MTI
2015. 12. 22. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dean Norburn kedden lovagolta meg a hullámokat Ausztrália egyik legnépszerűbb tengerparti strandján, amikor elmondása szerint valami elsuhant mellette és felugrott a deszkájára. „Azt hittem, csak egy játékos fóka az, de nem. Cápa volt” – idézte fel a történteket a helyi sajtónak Norburn.

A parti őrség szóvivője szerint a cápa „kicsi” volt, mintegy kétméteres. Az állat egy darabig a deszkán utazott, majd lemerült egy másik deszka alatt és eltűnt a mélyben.

Az életmentők később nem látták a cápát, de a partot biztonsági okokból lezárták.

Új-Dél-Wales állam északi partján az úszók védelmére egy 16 millió ausztrál dolláros (3,3 milliárd forint) állami védelmi projekt keretében cápafelderítési és -védelmi eszközök telepítését készítik elő.

Evans Headtől Byron Bayig például, ahol az elmúlt év 14 cápatámadásából kilenc történt, ökológiai kerítést emelnek: a 70 kilométeres szakaszon egy vastag, merev műanyag hálót feszítenek ki a tengerfenéktől a felszínig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.