Bedákot már most fitymálja leendő ellenfelének stábja

Szerintük a magyar bokszoló nincs azonos szinten a WBO világbajnokával, Nonito Donaire-rel.

B.M.L.
2016. 02. 08. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan mindkét érdekelt ökölvívó elkezdi a felkészülést az április 23-án, Manilában rendezendő 12 menetre tervezett címmeccsre, ahol Bedák Zsolt ellen teszi kockára a WBO kispehelysúlyben szerzett világbajnoki címét Nonito Donaire. A Fülöp-szigeteki bunyós – aki rövidesen az Egyesült Államokban folytatja a felkészülését – edző-édesapja a Sky Sports riporterének adott nyilatkozatában igencsak lesajnáló stílusban beszélt Bedákról, többek között kijelentve, a magyar bokszoló nincs azonos szinten fiával.

„Bedák nem tűnik olyan jónak, mint amilyen Juarez volt Nonito ellen, de nem adhatunk neki szemernyi esélyt sem. Még nem kezdtem el a felvételek alapján kielemezni a stílusát, nem dolgoztam még ki a követendő taktikát, de azok alapján, amit eddig megtudtam róla, kijelenthető, egy átlagos bunyósról van szó, semmi többről” – nyilatkozta Donaire Sr., aki hozzátette, nem bíznak semmit a véletlenre, és a hathetes amerikai edzőtáborozás után Manilában zárják majd le a felkészülésüket.

Bedák egyszer már eljutott a WBO világbajnoki címmeccséig 2010-ben, ám akkor egy nagyon jó meccsen, kifejezetten jó teljesítményt nyújtva kikapott Wilfredo Vázquez Jr-tól, majd három évet kihagyott. Immár Erdei Zsolt irányítja a felkészülését, és mindketten meglepetésre készülnek a pályafutása csúcsán túl lévő Donaire ellen.

„Egy esetleges idő előtti győzelem, egy váratlan, mindent eldöntő kemény ütés minden mérkőzésen a levegőben lóg. Sosem megyek feltartott kézzel a ringbe, most is győzni akarok” – közölte az M1 csatorna egyik műsorában Bedák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.