Erdei Zsolt: Kérjük a következőt!

Bacskai Balázs nagyon megverte ír ellenfelét a WSB-premierjén Venezuelában.

B. M. L.
2016. 02. 28. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már most bebizonyosodott a venezuelai Caciques Venezuela klubvezetői számára, hogy igenis megérte leigazolniuk a 2016-os félprofi WSB-szezonra a Vasas-Süllős Európa-bajnokát, Bacskai Balázst. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett összecsapáson, melyen a lengyel Rafako Hussarsszal találkozott Bendzsi csapata, a venezuelaiak végül 5–0-ra nyertek, és ami számunkra érdekes, hogy Bacskai bemutatkozhatott a WSB-ben. Erdei Zsolt tanítványa élete első ötmenetes találkozóján ragyogó teljesítménnyel sima pontozásos győzelmet aratott – 49:45, 50:43, 48:45 – az ír Steven Donnelly felett. A siker értékét tovább növeli az a tény, hogy Donnelly egyrészt már riói kvótával rendelkezik, illetve ez a meccse már a hetedik csata volt a WSB-ben, amelyből ötöt megnyert eddig.

Bacskai hamar közönségkedvenc lett, hiszen amellett, hogy hatalmasat küzdött, és a hazai nézők, valamint edzője, Erdei Zsolt nagy örömére a keményfejű írt a negyedik és az ötödik menetben is többször megrogyasztotta, és összesen háromszor számoltak Donnellyre.

– Kész, vége, az első WSB-meccs pipa. Bendzsi hatalmasat küzdött, ő vívta az est legjobb összecsapását, nem véletlenül ünnepelte őt a közönség. Megyünk tovább a megkezdett úton, amelynek célkeresztjében a riói olimpia van – dicsérte meg tanítványát Erdei.

– Annyira boldog vagyok, hogy nem is tudom szavakba foglalni, mennyire. Hatalmas élmény volt ekkora tömeg előtt bokszolni. Végigszurkolták a meccsem, pedig eddig soha sem láttak, nem is tudtak rólam. Nagyon nagy élmény volt ilyen rendezvényen részt venni, profi bandázst viselni, amit edzőm, Erdei Zsolt készített nekem. Az ő jelenléte is nagy erőt adott, nem beszélve a felkészülésemhez nyújtott segítségéről. A csapatom is fantasztikus volt, nagyon hamar befogadtak minket, örültek a sikerünknek. Az első ötmenetes csatám miatt azért eléggé izgultam, miként állok helyt egy komoly tapasztalatokkal rendelkező ellenféllel szemben. A ringben aztán már nem érdekelt semmi a győzelmen kívül. Olyan magasan volt az adrenalin bennem, hogy azonnal feltűnt a doppingosoknak, egyből el is vittek ellenőrzésre – jelentette ki Bacskai.

Mester és tanítványa hétfőn érkezik haza a győztesen megvívott premierről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.