Fury: Kik ezek a kis ribik?

A WBA és a WBO nehézsúlyú világbajnoka kiosztotta a WBC-nél első Wildert és az IBF-övért bokszoló Joshuát.

B.M.L.
2016. 02. 29. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt senki sem állíthatja, hogy többször is sorban állt szerénységért a tavaly novemberben Vlagyimir Klicsko legyőzésével világbajnoki címeket szerző Tyson Fury. A WBA és a WBO brit világbajnoka a ringen kívül is beleköt az élő fába is, most éppen a WBC bajnokát, az amerikai Deontay Wildert, és az IBF-övért április elején bokszoló, a londoni olimpián aranyérmet szerző honfitársát, Anthony Joshuát vette célkeresztjébe. Mindhárman veretlenek, így bármilyen formában összejönne egy meccs a szorítóban, biztos kasszasiker lenne. Fury nem is hagyta ki a lehetőséget, hogy odamondjon nekik a BBC portálján.

– Joshua maximum testépítőnek megy el, a ringben egy kis gyík. Nem is értem, hogy merik ezt a kis 15 meccses fickót velem, a Vlagyimir Klicskót legyőző bajnokkal egy lapon említeni. Úgy szedném szét, mint éhes oroszlán a betojt nyulat, őt még az amerikai cicafiú, Wilder is kiütné. Szánalmas kis ribik mindketten, akiket együtt is leápolnék a ringben. Akárki akármit mond, én vagyok a súlycsoport királya – jelentette ki Fury magabiztosan.

Mindenesetre a brit és menedzsmentje a háttérben már javában tárgyal Vlagyimir Klicsko csapatával, hogy a sokak által várt visszavágó minél előbb létrejöjjön. Ha Fury megint nyerne, vélhetően hihetetlen pénzekért léphetne ringbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.