A csoda elmaradt: kiesett a Szeged

A Tisza-parti alakulat a nyolcaddöntő szerdai visszavágóján 36-29-re kikapott a THW Kiel otthonában.

MTI
2016. 03. 23. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első, vasárnapi mérkőzésen a Szeged remek hajrával 33-29-re győzött, ám a magyar csapatnak eddig nem volt sikere Kielben: az előző idény negyeddöntőjének visszavágóján 31-23-ra, a 2011-es csoportkörben pedig 34-24-re kapott ki vendégként.

A találkozó a keddi brüsszeli terrortámadás áldozatainak emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, de a Szeged elsősorban Källman négy góljának köszönhetően tartotta a lépést, sőt a kilencedik percben már vezetett is. A magyar csapat ezt követően több labdát is eladott, ezeket a németek könnyű gólokkal büntették, így a 13. percben 7-5-re vezettek. A hazaiak kapusa, Landin sorra hárította a lövéseket, még emberhátrányban is jól tartotta csapatát. Amikor pedig a Tisza-partiak voltak hátrányban, ő lőtt egész pályás gólt, ezzel a 18. percre ledolgozta összesített hátrányát a Kiel (11-7). A Szeged játéka egy időkérés után rendeződött, sorozatban három gólt lőtt, így ismét szoros lett a csata. A szünet előtt újból lendületbe jöttek a hazaiak: 15-14-ről visszaállították a négygólos különbséget.

A fordulás után Sierrát Wyszomirski váltotta a szegedi kapuban, ez jó cserének bizonyult, hiszen fontos ziccereket védett a félidő elején, ám Vujin büntetőivel 23-18-ra vezettek a németek. Ezt követően a magyar csapat emberhátrányban is két gólt szerzett, azaz továbbra sem dőlt el a találkozó.

A mérkőzés három–öt gólos különbségen, azaz a kiesés-továbbjutás határán ingadozott. Az utolsó tíz perc 29-25-ről indult, ám a hazaiak olyan iramot kezdtek el diktálni, amelynek kivédésére két időkérés sem volt elegendő. A végjátékban sorozatban ötször volt eredményes a Kiel, miközben a szegediek több hétméterest is elhibáztak, ezzel eldőlt a továbbjutás.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
THW Kiel (német) – Mol–Pick Szeged 36-29 (18-14)
Továbbjutott: a Kiel 65-62-es összesítéssel.

A címvédő Ferencváros egyetlen góllal, 27-26-ra nyert az Érd otthonában a női kézilabda NB I szerdai játéknapján. Az izgalmas és szoros összecsapáson a zöld-fehérek az utolsó percben Szekerczés Luca értékesített büntetőjével szerezték meg a győzelmet.

Eredmények:
Siófok KC – Dunaújvárosi Kohász KA 27-25 (17-12)
Érd – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-27 (13-14)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.