Alonso nem indul Bahreinben

A kétszeres világbajnoknak nem adott rajtengedélyt a FIA orvosi stábja.

Lipiczky Ágnes
2016. 03. 31. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel ezelőtt a melbourne-i nyitófutamon balesetet szenvedett és darabokra törte autóját a spanyol Fernando Alonso. Bár sokan kételkedtek benne, hogy a pilóta egyáltalán ép bőrrel megússza az esetet, Alonso saját lábán hagyta el a helyszínt, és másnap is csak egy kötés emlékeztetett a látványos bukásra.
A Bahreini Nagydíj előtt elvégzett helyszíni orvosi teszten azonban nem ment át a pilóta: két mellkasi CT-vizsgálat alapján a szakemberek úgy határoztak: nem engedik versenyezni a kétszeres világbajnokot.

„Az utolsó pillanatig igyekeztem, hogy az ausztráliai baleset után versenyezhessek Bahreinben. Természetesen egy ilyen bukás után elég nehéz napjaim voltak, de nagyon akartam versenyezni és segíteni a csapatot, miután elképesztő munkát végeztek (az autóval) a héten. Tudomásul veszem az FIA orvosainak álláspontját, és most már arra koncentrálok, hogy segítsem a csapattársamat, Stoffel Vandoorne-t, hogy a legtöbbet hozhassa ki a hétvégéből” – írta közösségi oldalán Alonso.

Alonso Melbourne-ben ütközött nagy sebességgel Esteban Gutiérrez autójának, majd keresztben a kavicságyba csúszott, autója pedig átfordult a tengelye körül, és a falnak csapódott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.