Ausztrál Nagydíj – Hamilton pole pozícióból rajtol

A 31 éves, háromszoros vb-győztes versenyzőnek ez pályafutása 50. pole pozíciója.

MTI
2016. 03. 19. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves, háromszoros vb-győztes versenyzőnek ez pályafutása 50. pole pozíciója, s úgy tűnik, az előző két évhez hasonlóan nagy fölényben van a riválisokkal szemben.

Hamilton mögött csapattársa, a német Nico Rosberg zárt, míg a harmadik rajthelyet a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője szerezte meg.

Az időmérő edzés lebonyolítását érintő változtatások a szezon első kvalifikációja alapján nem érték el a kívánt hatást: bár az első szakaszban valóban sokat köröztek az autók, a második és a pole pozícióról döntő harmadik rész jóval a rendelkezésre álló idő előtt véget ért. A Ferrari pilótái az utolsó percekben már nem is hajtottak ki a pályára, Rosberg volt az egyetlen, aki még megpróbálta megverni Hamiltont, de nem járt sikerrel.

A időmérőből még másfél perc volt hátra, amikor Hamilton már a közönséggel ünnepeltette magát, miközben a tavalyi rendszerben ilyenkor még nagy csata zajlott a pályán az első rajthely megszerzéséért.

Az idény elején úgy tűnik, a Manor istálló a mezőny végén marad, míg a most debütáló amerikai Haas csapat autói az utolsó előtti sort foglalták el az év első időmérőjén. A középmezőnyben egyelőre a McLaren, a Renault és a Sauber küzd egymással, míg a Williams, a Toro Rosso és a Red Bull a győzelemre hajtó Mercedes és Ferrari mögött a további pontszerző pozíciókért harcol majd.

Az újoncok közül Jolyon Palmer szerepelt a legjobban a szezon első kvalifikációján, a Renault brit pilótája a 14. rajtkockát szerezte meg.

Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 6 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.