Békéscsabai szurkolókat tiltott el a bíróság

Az érintettek nem mehetnek kézilabda-mérkőzésekre.

MTI
2016. 03. 04. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tatár Tímea hozzátette: a hat, Békés megyei vádlott 2015 márciusában, a DVSC Teva – Békéscsaba női kézilabda-mérkőzésen került összetűzésbe a biztonsági emberekkel. A Debreceni Járásbíróság rendbontás vétsége miatt az első- és a másodrendű vádlottat 300-300 napi tétel – 300 ezer forint – pénzbüntetésre ítélte és mindkettőjüket három évre eltiltotta a mérkőzések látogatásától. A harmadrendű vádlottat 80 óra közérdekű munkára kötelezte a bíróság, és ő egy éven át nem látogathatja a Magyar Kézilabda Szövetség sportrendezvényeit. A negyed- és az ötödrendű vádlottat egy-egy évre tiltották el a sportesemények látogatásától, míg a hatodrendű vádlott három évig nem mehet sportrendezvényekre és 180 óra közérdekű munkát is el kell végeznie.

Ha az első- vagy a másodrendű vádlott nem fizeti meg a pénzbüntetést, akkor a büntetésüket 300 nap fogházra kell átváltoztatni – közölte a szóvivő. A vádirati tényállás szerint 2015. március 13-án este a debreceni Hódos Imre Városi Sportcsarnokban rendezték meg a DVSC Teva – Békéscsaba női kézilabda-mérkőzést. A késve érkező békéscsabai szurkolókat a vendégszektorban helyezték el, amely a helyi szurkolóktól kordonnal, valamint biztonsági emberekkel volt elválasztva. A mérkőzés első félidejének második felében a debreceni szurkolótáborból egy ismeretlen személyazonosságú szurkoló átment a békéscsabaiakhoz, elvette a másodrendű vádlott kordonhoz kifeszített szurkolói zászlóit, majd azzal a hazai szurkolótábor irányába indult. A békéscsabai szurkolók felháborodtak és a zászló visszaszerzése érdekében megpróbáltak átmászni a szektorokat elválasztó kordonokon.

A helyszínen szolgálatot teljesítő rendészek próbálták őket visszaszorítani. A békéscsabai szurkolók ekkor a szektor két oldaláról több kordont a pályára dobtak és a biztonsági őrök fellépése ellenére átmásztak a kordonon. A hat vádlott és az őket visszaszorítani próbáló rendészek között dulakodás alakult ki, a szurkolók többször is meglökték a jogszerűen intézkedő biztonsági embereket. A Debreceni Járásbíróság az ügyben az első tárgyaláson ítéletet is hozott, amelyet minden érintett tudomásul vett, így a határozat jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.