Egy dologban igazán biztos Rafael Nadal

Az Indian Wellsben zajló kemény pályás mesterversenyen a korábbi világelső kezdi visszanyerni formáját.

B.M.L.
2016. 03. 16. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki az év elején, amikor Abu-Dzabiban ragyogó teniszt bemutatva tornát nyert, majd rögtön utána döntőzött Dohában Rafael Nadal, azt állítja, hogy a spanyol március közepéig még salakon sem fog versenyen diadalmaskodni, valamint már az első fordulóban kiesik az Australian Openen, vélhetően elmeorvoshoz küldik. Pedig a helyzet jelenleg ez, és a korábbi világelső már saját felségterületén, a salakon is olyan játékosoktól kapott ki – az osztrák Thiem és az uruguayi Cuevas –, akiket korábban simán vert.

Ráadásul Marija Sarapova doppingbotránya után ismét elővették, és többek között az egykori francia sportminiszter, Roselyne Bachelot a spanyol salakkirályt is tiltott szerek használatával vádolta meg, mondván, hosszabb sérüléseire hivatkozva azért hagy ki hosszú hónapokat, mert ezalatt kiürülhet a szervezete. Nadal tőle szokatlan módon reagált a politikusnő vádjára, beperelte őt.

Ugyanakkor az Indian Wells-i mesterversenyen ismét a régi Nadalt láthatják a nézők, aki legutóbb melbourne-i legyőzőjén, a szintén spanyol Fernando Verdascón állt bosszút. Előbb lenullázta, majd öt szettlabdát hárítva legyőzte ellenfelét (6:0, 7:6), és már a nyolcaddöntőknél jár.

– Ebben az évben már három tornán is elveszítettem a létfontosságú rövidítéseket, így ez a mostani siker, ráadásul szettlabdákat hárítva, nagyon jót tett az önbizalmamnak. Lassan kezdek visszatalálni a helyes útra, és biztos vagyok abban, leszek én még a régi. Persze ehhez jól kell többek között itt is szerepelnem, hiszen minden siker egy újabb lépcsőfokot jelent felfelé. Nem lesz egyszerű dolgom a következő körben, ugyanis a német Zverev ragyogó tehetség, akiből akár top tízes játékos is lehet. Eddig két kiemeltet, a bolgár Dimitrovot és a francia Simont is simán verte, így a legjobbamat kell ellene nyújtanom, ha le akarom győzni – jelentette ki Nadal, aki korábban már háromszor is diadalmaskodott ezen a tornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.