Elhunyt Verebes József, a Mágus

Az edzőlegenda 74 évet élt.

MNO
2016. 03. 13. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisalföld a napokban készített interjút Verebes Józseffel. Az edző budapesti otthonában elmesélte, hogy tüdőbetegség támadta meg, emiatt vészesen lefogyott, ráadásul alvászavar, szellemi-mentális fáradtság és hangulatingadozás is kínozza.

Verebes József 1981 és 1986 között, illetve 1993–1994-ben irányította az ETO-t, amellyel 1982 és 1983-ban bajnoki címet szerzett. Később az MTK-val is bajnokságot nyert, emellett dolgozott szövetségi kapitányként is.

A szakember vasárnap hajnali fél háromkor otthonában hunyt el – közölte a Nemzeti Sport.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, szomorúan értesültek arról, hogy távozott a magyar labdarúgás emblematikus figurája. Hozzátette, mások mellett az MLSZ is saját halottjának tekinti Verebes Józsefet. A szövetségen kívül már az MTK is jelezte, hogy saját halottjának tekinti az egykori mesteredzőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.