„Én leszek a fekete Rocky!”

A WBC nehézsúlyú világbajnoka ugyanúgy nyerne az orosz fővárosban, mint a filmbéli legenda.

B. M. L.
2016. 03. 25. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha eddig még nem hagyta el profi pályafutása alatt az Egyesült Államok területét a WBC nehézsúlyú világbajnoka, az első kirándulása igencsak figyelemre méltóra sikeredhet. Ugyanis Deontay Wilder ezúttal Moszkvába lesz kénytelen utazni, hogy összecsaphasson kötelező kihívójával, az orosz Alekszandr Povetkinnel. A meccs minimum kétesélyes, bár Povetkint sokan sokkal technikásabb és jobb bunyósnak tartják az amerikainál. Már csak eredményesebb amatőri pályafutása miatt is, hiszen az orosz 2004-ben Athénban olimpiát, 2003-ban Bangkokban világbajnokságot, 2002-ben Permben és 2004-ben Pulában Európa-bajnokságot nyert, míg az amerikai egy 2008-as pekingi olimpiai bronzot tud felmutatni.

Wilder máris megkezdte a pszichikai hadviselést, és kijelentette, most valósággá válik Sylvester Stallone legendás filmsorozatának negyedik része, amikor Rocky Balboa Moszkváig utazik el, hogy összecsaphasson Ivan Dragóval. A veretlen világbajnok szerint tökéletesen lemásolják majd a film forgatókönyvét, és május 21-én is amerikai sikernek tapsolhatnak majd a nézők.

– Amikorra kell, abszolút készen állok majd a moszkvai csatára. Újra láthatja majd mindenki a Rocky negyedik részét, és én leszek az, aki életre kelti a film amerikai bálványát. Én leszek a fekete Rocky Balboa, míg Povetkinre pontosan illik majd Drago szerepe. Ugyanazt fogom tenni a ringben, amit Rocky, legfeljebb abban térünk majd el a film forgatókönyvétől, hogy én nem kapok majd akkora verést, mielőtt kiütöm az ellenfelem – jelentette ki a BBC riporterének Wilder.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.