Erdei Zsolt büszke a tanítványaira

Bacskai Balázs először győzte le pályafutása során Káté Gyulát az I. Széchenyi Ökölvívó Emlékversenyen.

B. M. L.
2016. 03. 06. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan megmutatkozik, milyen komoly szakmai munka folyik a Madárfészek Ökölvívó Akadémián. Az Erdei Zsolt irányítása alatt pallérozódó ifjú tehetségek ezúttal már a felnőttek, sőt a legjobb hazai bunyósok között bizonyították, készen állnak a legnagyobb feladatok megoldására is. A hétvégén megrendezett I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny amellett, hogy valamennyi férfi és női olimpiai súlycsoportban a négy legjobb a riói olimpia kvalifikációs versenyein való részvételéért osztotta a pofonokat, most megmutatkozott a sportág U21-es programjának a hatékonysága is.

Erdei Zsolt tanítványai közül összesen öten szereztek aranyérmet, köztük a még utánpótláskorú Virbán Gábor (49 kg), Kontretz Márk (64 kg) és Téglási Péter (81 kg), a már felnőtt magyar bajnok Szatmári Petra (75 kg), valamint a korábban mind amatőrben, mind a profik között világ- és Európa-bajnoki címig jutó Erdeivel készülő Bacskai Balázs (Vasas-Süllős). Utóbbinak nagyon megy Madár keze alatt, hiszen tavaly decemberben magyar bajnok lett, idén megnyerte a Bocskai István Emlékversenyt, fantasztikus győzelemmel mutatkozott be a félprofik között, ráadásul ő lett a WSB-nél a hét sportolója, míg most végre-valahára legyőzte eddigi mumusát, Káté Gyulát.

– Igazi presztízscsata volt újra, és végre, hatodik alkalommal le tudtam győzni Gyulát. Remélem, ezzel egy nagyon hosszú negatív szakaszt sikerült lezárnom a pályafutásomban. Nagy dolognak tartom, hogy amióta Erdei Zsolt irányítja a szakmai munkámat, még veretlen vagyok. Elképesztően sokat köszönhetek neki, kihozza belőlem a maximumot. Olyan ő, mintha a második apám lenne – jelentette ki az MNO-nak Bacskai, aki a jövő hétvégén már a Bundesligában lép a kötelek közé.

Erdei Zsolt szerint ez a mostani verseny tökéletes volt abból a szempontból, hogy két nap alatt a legjobbak összecsaphattak egymással, és mindenki láthatta, hol tart a felkészülésben.

– Bendzsi örömbunyót mutatott be, végre sikerült megvernie a mumusát. Elégedett vagyok vele, pontosan ott tartunk, ahol kell a riói olimpiát figyelembe véve. Az meg egyenesen büszkévé tesz, hogy a Madárfészekben készülő fiatalok már egy ilyen erős felnőtt versenyen is bizonyították tehetségüket – árulta el lapunknak Erdei Zsolt.

És hogy a méltán népszerű Madár öröme teljes legyen: a torna két legkiemelkedőbb versenyzője címet Bacskai Balázs és Szatmári Petra kapta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.