Fazekas 39 évesen is segíteni akar Nagy Lászlóéknak

Legutóbb a londoni olimpia bronzmeccsén láttuk a válogatott kapujában, legközelebb pedig április 9-én.

Arday Attila
2016. 03. 25. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogyan fogadta, hogy Javier Sabaté meghívta a válogatottba?
– Felhívott telefonon, és hosszasan beszélgettünk. Elmondta, hogy mindenképpen szeretné, ha régi, rutinos játékosként segítenék. Fontos az összefogás, a motiváltság. Én rövid gondolkodás után igent mondtam. Tartalmas beszélgetés lett belőle, ő tényleg azt szeretné, ha a legerősebb keret állna össze, én pedig érzem magamban az erőt és az elszántságot; remélem, ez a pályán is megmutatkozik.

– Számított Sabaté személye?
– Nagyon szeretek vele dolgozni, a veszprémi éveimből már ismerjük egymást. Beugróként bebizonyította a Bajnokok Ligájában, hogy első számú edzőként is lehet rá számítani, fel tudja készíteni a csapatot, és meccselni is tud vele.

– Ön a londoni olimpia után egyszer már visszavonult a válogatottól, most mennyi időre szólhat a visszatérés?
– A kapitánnyal a júniusi, Szerbia elleni két meccsről beszéltünk csak, hiszen neki is addig szól a megbízása. London után azt mondtam, hogy nem tervezek hosszú távra a válogatottnál, de ha akad egy-egy feladat, amihez szükség van rám, akkor jövök a nemzeti csapathoz. Rendkívül fontos, hogy a válogatott kijusson a jövő évi világbajnokságra, és Javier Sabaté úgy érezte, nagyon megnyugtató lenne neki, ha számíthatna rám.

– Jelenleg Balatonfüreden véd, húsz évvel fiatalabb csapattársak mögött. Hogy érzi magát?
– Szeretek velük készülni, a maximumra törekedni itt is, és amíg ezt érzem, amíg megtalálom mindenhol a motivációt, addig folytatom. Én is fiatalodom köztük. Sokan a B-válogatottba tartoznak, néhányan a nagyválogatottnak is tagjai már. A Veszprém és a Szeged ugyan külön kategória itthon, de a Tatabányával és a Csurgóval tudunk versenyezni a bajnoki dobogóért.

– Kap edzői feladatokat olyan játékosok között, akik a gyerekei lehetnének?
– A kapusedzői munka Szathmári Jánosé, vele nagyon régi és nagyon jó a kapcsolatunk, sokat tanulhatok tőle én is. Az Éles Kézilabda Iskolában én is foglalkozom gyerekekkel, belekóstoltam már a kapusedzői tevékenységbe.

– Hány éves koráig véd?
– Nem tűztem ki határidőt, de még rengeteg bennem az energia. Amíg elkerülnek a sérülések, folytatom. Ez az életem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.