Győzött a Veszprém Ukrajnában

Az együttes nagy lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért.

MTI
2016. 03. 19. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes nagy lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért.

Az esélyesebb Veszprém gyorsan emberelőnybe került, és 2–0-val nyitott. A hazaiak a 4. percben találtak be először. Kiegészülve a Zaporizzsja nagytestű játékosai keményen védekeztek, így szoros volt a csata. A bírók megint kiállítottak egy hazai játékost, így 3–3 után 5–3-ra meglépett a magyar bajnok. Ám továbbra is nagyon harcolt a Motor, nem szakadt le, ám mivel egyszer sem tudta átvenni a lélektanilag fontos vezetést, időt kért a hazaiak vezetőedzője. Schuch Timuzsin kiállítása alatt felpörögtek az ukránok, és még a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőt is jobban kezdték a vendégek (14–16), és változatlanul sok büntetést ítéltek a játékvezetők. Ebben a szakaszban a korábbinál sokkal jobban összpontosított a Veszprém, és 23–19-es vezetésénél, a 44. percben újból időt kértek a zaporizzsjaiak. Később sikerült megszakítaniuk közel hétperces gól nélküli időszakukat, de amikor más taktikával próbálkoztak, a Veszprém is időt kért. Sorozatban háromszor talált be ezt követően a Motor, ám a sérüléséből felépült Gulyás góllal hűtötte le a hazaiakat.

A hajrá előtt Iváncsik ziccert rontott, de így sem kellett izgulni. Az 54. percben már 27–22-re vezetett az MVM, Gulyás kiállítását is átvészelte, és végül megtartotta ötgólos előnyét.

A formalitásnak ígérkező visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Továbbjutás esetén a Veszprém a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. A két csapat szerdai, plocki találkozója 30–30-as döntetlennel zárult.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Motor Zaporizzsja (ukrán) – MVM Veszprém 24–29 (12–12)
Montpellier (francia) – Flensburg-Handewitt (német) 27–28 (13–15)
PPD Zagreb (horvát) – Rhein-Neckar Löwen (német) 23–24 (12–10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.