Gyurta Hosszú Katinka edzőjétől kért tanácsot

Shane Tusup azt javasolta, hogy a korábbi évközi eredményeit is próbálja megdönteni.

MNO
2016. 03. 03. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszabb alapozással készül a 2016-os ötkarikás játékokra Gyurta Dániel – olvasható a Nemzeti Sportban található interjúban. A sportoló jelezte, hogy nemrég tért vissza a Fort Lauder-i edzőtáborból, ahol sokkal jobb időket úszott, mint tavaly ilyenkor.

Gyurta Hosszú Katinka edzőjével, Shane Tusuppal is beszélgetett felkészüléséről, aki azt tanácsolta neki, ha javulni akar, akkor évközi eredményeit is meg kell döntenie. „Tudom, hogy Shane megosztó személyiség, de én tisztelem a tudását” – mondta Gyurta. Az Európa-bajnok versenyzőnek jó erőfelmérő lehet a győri országos bajnokság.

Arra a kérdésre, hogy világcsúcs kell-e az olimpiai aranyhoz, a sportoló úgy válaszolt: ebben nem olyan biztos. Mint mondta, a rekord már az olimpiát se éri meg, ráadásul a kétszáz mell a legkeményebb úszószám, ahol háromszor kell jól teljesíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.