Hogy Szilágyi Áron ne legyen egyedül

Szöulban eldől, a címvédőn kívül lesz-e még férfi kardvívónk az olimpián.

A. A.
2016. 03. 24. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éve, a londoni olimpián nem volt (sőt női sem), a többi fegyvernemet is beleszámítva összesen négy magyar léphetett pástra (a másik három: a tőrvívó Mohamed Aida, a párbajtőrvívó Imre Géza és Szász Emese), az arany mégis összejött. Szilágyi Áron, az ifjú, akkor 22 éves kardforgató felejthetetlen és megunhatatlan fináléban lekaszabolta olasz ellenfelét, rácáfolva arra, hogy téthelyzetben az olaszok többet hoznak ki magukból, mint a magyarok (Huszonkét évvel korábban, az 1992-es barcelonai döntőben ez pontosan így történt Szabó Bence és Marin asszójában).

Szilágyi olimpiai kvótája már biztos, rajta kívül Decsi Tamás, Szatmári András és nagy bravúrral Iliász Nikolász juthat még Rióba. Pontosabban utóbbi három közül csak az egyik, hiszen nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak (csapatversenyt most nem tartanak férfi kardban a játékokon, ez legközelebb 2020-ban, Tokióban lesz műsoron).

A nőknél Márton Anna szinte biztos riói résztvevőként utazott Szöulba.

A várható riói vívócsapat:

Tőr: Knapek Edina, Mohamed Aida

Párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András (egyéni és csapat), Somfai Péter (a csapat tartaléka)

Kard: Szilágyi Áron, Márton Anna, Decsi Tamás?, Iliász Nikolász?, Szatmári András?

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.