Hosszúra nyúlt az ünnepi utazás

Egy boldog jegesmedvével beszélgettünk, aki fontos gólokat lőtt.

Lipiczky Ágnes
2016. 03. 19. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszúra nyúlt az ünneplés?
– Nagy titkot nem árulok el vele, ha azt mondom, igen. A hazafele utunk Miskolcra két óra helyett négy és fél órásra sikeredett. Jól éreztük magunkat a srácokkal, de azt hiszem, megérdemeltünk már egy kis lazítást – mondta Somogyi Balázs a csütörtökön este Mol Liga-győzelmet ünneplő DVTK Jegesmedvék játékosa, aki két gólt is szerzett a MAC Budapest elleni utolsó mérkőzésen.

– Az első harmadban nyújtott játékuknak köszönhetően elég egyszerű helyzetet teremtettek az utolsó felvonáson.
– Azért ez csak kívülről tűnt egyszerűnek, belülről mi nehezebben éltük meg ezt a mérkőzést. A MAC Budapest több meccsen is fel tudott állni hasonló hátrányból, de azt hiszem, mostanra fáradtak el mentálisan ebben a menetelésben.

– A DVTK azonban ismét kimagaslott a hazai mezőnyből. Mitől tud ennyire erős és kiegyensúlyozott lenni a csapata?
– Rengeteget jelent, hogy már a szezon elejétől kezdve adottak a jó feltételek a felkészüléshez, csak arra kell koncentrálnunk, hogy jól teljesítsünk az edzéseken és a mérkőzéseken. A csapatszellem teljesen rendben van nálunk, és olyan szurkolótábor áll mögöttünk, ami véleményem szerint egyedülálló Magyarországon.

– A második góljánál, ami a csütörtöki találkozó legszebbje volt, fel is robbant a vendégszektor.
– Szerencsém volt, mert előtte majdnem elveszítettem a korongot. De aztán összejött a nagy lövés, és jó volt megélni azt az extázist, ahogyan a miskolci szurkolók ünnepeltek.

– A statisztikák szerint ön a Mol Liga történetének legeredményesebb játékosa, hiszen négyszeres győztesnek vallhatja magát. Melyik siker adta a legtöbbet?
– Három különböző csapattal értem el ezt a négy sikert, ezért mindegyik más és más, de ugyanolyan fontos számomra. Ha választanom kell, akkor a Vasassal elért első és a mostani jelenti a legtöbbet.

– És nyilván lesz folytatás.
– Bízom benne, hogy lesz még mit ünnepelni. Példának okáért jövő hétvégén, hiszen a Magyar Kupában is szeretnénk hasonló kimagasló teljesítményt nyújtani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.