Jön a kéklap és számos új szabály a kézilabdában

Például a kapust váltó játékosnak nem lesz kötelező megkülönböztető mezt viselnie.

MTI
2016. 03. 03. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IHF jelentése szerint a jövőben azok a mezőnyjátékosok, akik kapus helyett lépnek pályára, nem szerzik meg a kapusok jogköreit, azaz például az eddigiektől eltérően nem léphetnek be a saját büntetőterületükre. Ha ezt mégis megteszik, akkor az ellenfél hétméterest dobhat. A kapust váltó játékosnak nem lesz kötelező megkülönböztető mezt viselnie.

Azt a játékost, akit a pályán kezel az orvosi stáb, le kell cserélni, és csak csapatának harmadik támadása után térhet vissza. Ez a passzus nem vonatkozik az ápolásra szoruló kapusokra. A passzív – azaz nem gólra törő – játék esetén a bírói karjelzés után a labdát birtokló együttes számára maximum hat passz engedélyezett, ám előbb is elvehető tőle a labda, például ha azt a mezőnyjátékos hátradobja a kapusának.

A sárga- és piroslapok mellett bevezetik a kékkártyát. Ez azt szolgálja, hogy egyértelmű legyen: olyan kirívó szabálytalanság vagy sportszerűtlenség történt, amely a kiállítás mellett még írásbeli jelentést és fegyelmi eljárást is von maga után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.