Kim Collins negyvenévesen is száguld

A portlandi vb egyik nagy csillaga egy Saint Kitts-i és nevisi sprinter lehet.

A. A.
2016. 03. 16. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Collins, Saint Kitts és Nevis talán egyetlen világhíressége közel negyven évesen is rajhoz áll a fedett pályás világbajnokságon, e hét végén Portlandben. A karib-tengeri futóklasszis eredményeivel és természetes viselkedésével mindenhol népszerű a világban, Magyarországon is többször járt a Gyulai István-emlékverseny egyik részvevőjeként.

Soha sem viselt felpumpált izmokat, soha sem fitogtatta az erejét, és nem is produkált demoralizáló eredményeket. 2003-ban mégis szabadtéri világbajnok lett 100 méteren. 2014-ben, egyik legkülönlegesebb versenyén, 9,96-ra volt képes London egyik emblematikus terén az akkor 38 éves Collins. Április 5-én tölti be a negyvenet, az idei világranglistán így is ötödik 60 méteren.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.